WERFZEEPWERFZEEP is een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, sinds 2009.
De werfzeepzieders maken al hun zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten;

mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. 

Doordat zij uitgaan van de kracht van heilzame ingrediënten, zijn hun zepen verzorgend en zacht, voor jou en de natuur.


Calendulazeep

Extra milde zeep, geheel gericht op de verzorging van droge en geïrriteerde huid. De zeep is zeer zacht en bevat voedende en ondersteunende oliën van avocado, olijf, borage, karitéboter en etherische olie van ceder. Cederolie werkt kalmerend, is licht antiseptisch en ondersteunt bij huiduitslag. 

Calendula werkt ontstekingswerend, wondhelend en verzachtend. Hierdoor kan het goed helpen bij gevoelige en geïrriteerde huid.

 

Ingrediënten: verzeepte oliën van olijf*kokos*cacaoboter* en karitéboter*; water; avocado-olie*borageolie*etherische cederolie*calendulabloemen*/+calendulaextract*.

 

*van gecertificeerd biologische herkomst, +eigen teelt.

Gewicht per stuk ca.100 gram

€ 6,75

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Groene kleizeep

Groene kleizeep ondersteunt de reiniging van de huid zonder deze uit te drogen.
De klei reinigt diep en onttrekt onzuiverheden. Hamamelis bevordert de stofwisseling van de huid en wordt al sinds jaar en dag gebruikt om zijn ontstekingswerende, samentrekkende en ontsmettende eigenschappen. Melisse en Oost-Indische kers kalmeren de onrustige huid.

Groene kleizeep geurt diep fris door de mix van etherische oliën van rode tijm, rozemarijn, pepermunt en eucalyptus en tea tree.  Deze geven een helder hoofd, stimuleren de doorbloeding en werken licht ontvettend.

Deze zeep is gericht op ondersteuning van de huid bij acneproblemen maar is ook fijn voor de normale huid. Dus mocht je op de geur vallen zonder dat je huidproblemen hebt, schrik dan niet: groene kleizeep is ook geschikt als verzorgende douchezeep bij een gezegende huid.

Op de foto is de  Oost-Indische kers uitgelicht.

 

Ingrediënten: verzeepte oliën van olijf*kokos* en cacaoboter*; water; etherische oliën van eucalyptus*rozemarijn*pepermunt*,tea tree* en rode tijm*castorolie*groene klei; extracten van Oost-Indische kers+hamamelisbast en -blad* en citroenmelisse+.

*van gecertificeerd biologische herkomst, +eigen teelt.

 

Gewicht per stuk ca.100 gram

 

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Rozenzeep

Werfzeeps meest delicate zeep met oliën van de kostbare en onovertroffen damascusroos en rosa centifolia. Als je echt van de geur van rozen houdt dan is deze zeep voor jou.
Damascusroos is de koningin van de bloemen en naar ons idee terecht, want het heeft een hemelse geur. Rosa centifolia is van oudsher ook een echte geurroos, geteeld voor parfums. Samen met roosgeranium en palmarosa geurt deze zeep intens naar roos.
Een rozenzeep ontbrak de eerste jaren in het Werfzeepassortiment omdat rozenolie zo ontzettend kostbaar is. Voor een milliliter rozenolie zijn 1200 rozen nodig! Werfzeep heeft een recept ontwikkeld voor rozenzeep met echte rosa damascena olie, gedragen door roosgeranium, koolroos (rosa centifolia) en palmarosa. Deze luxe zeep is zeer verzorgend voor de droge en rijpere huid. Roos werkt harmoniserend en helpt tegen neerslachtigheid.

 

Ingrediënten: verzeepte oliën van kokos*zonnebloem*olijf*cacaoboter* en karitéboter*; water; etherische oliën van roosgeranium*palmarosa* en damascusroos*meekrapwortelextract.

 

*van gecertificeerd biologische herkomst

 

Gewicht per stuk ca.100 gram

€ 9,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Vetiverzeep

Deze zeep heeft een heerlijk zware, houtachtige en rokerige geur.
De vetiver is nauw verwant aan andere geurige grassen, zoals citroengras, citronella en palmarosa. Al komt de etherische olie niet uit het gras zoals bij deze drie, maar uit de wortels. De olie rijpt een aantal maanden na om zijn typisch aardse, smoky aroma te ontwikkelen.

Vetiver versterkt en voedt de huid, de geur ontspant en het rokerige, houtachtige aroma verwarmt en grondt. De combinatie met ceder, elemi, kurkuma en patchouli geeft extra complexiteit en een heerlijk diepe aardse grondtoon.

Op de foto is de Vetiver uitgelicht.

 

Ingrediënten: verzeepte oliën van kokos*cacaoboter*saffloer* en zonnebloem*; water; etherische oliën van ceder*patchouli*kurkuma*vetiver* en elemi*castorolie*actieve koolelemihars.

 

*van gecertificeerd biologische herkomst

 

Gewicht per stuk ca.100 gram

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Scheerzeep

De WERF scheerzeep is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Met een scheerkwast schuimt de zeep goed op, en dankzij de verzorgende en kalmerende kwaliteiten van de avocado-, castor- en borageolie wordt de huid zacht en soepel. Het extract van paardenkastanje werkt ontstekingsremmend, samentrekkend en bloedstelpend, brandnetel werkt zuiverend en stimuleert de doorbloeding.
Vlak voor de zeep wordt opgegoten wordt er larixhydrolaat doorheen geroerd. Larix draagt bij aan de zuiverende en kalmerende werking van de scheerzeep, en het heeft een heerlijke geur. Daarnaast geurt deze zeep naar ceder, eucalyptus en dennenolie.
Omdat de basis van deze scheerzeep bestaat uit verzorgende verzeepte oliën, zal het schuim niet zo stijf op je huid blijven staan als bij scheerzeep of -schuim dat voor het merendeel bestaat uit stearinezuur (op het etiket te vinden als sodium stearate). Zulk schuim staat lang stijf maar droogt de huid ook uit. Om zorgvuldig en zonder scheerbrand te kunnen scheren heb je niet alleen schuim nodig maar ook de gladde film die deze scheerzeep op de huid aanbrengt. Dit verzorgt de huid en verzacht het haar waardoor je glad en pijnloos kunt scheren.

Deze scheerzeep gaat ruim een jaar mee.

 

Op de foto is zijn de paardenkastanje uit het Wickenburghse bos uitgelicht.

 

Ingrediënten: verzeepte oliën van cacaoboter*olijf* en kokos*; water; castorolie*borageolie*; etherische oliën van ceder*eucalyptus* en grove den*larixhydrolaat×; extracten van brandnetel× en paardenkastanje×.

 

*van gecertificeerd biologische herkomst,×wildpluk

 

€ 8,45

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Honingshampoo

Onze Honingshampoo wast je haar op milde wijze. Avocado-, castor- en neemolie houden je hoofdhuid gezond en bij gebrek aan synthetische gladmakers krijgt je haar het natuurlijke volume terug. Deze haarzeep geurt naar de combinatie van neemolie, eucalyptus, lavendel en wortel- en korianderzaad. De biologische heidehoning maakt je haar lekker zacht.

Deze shampoobar is te gebruiken door het stuk zeep over je haar te wrijven, dit levert lekker veel schuim op. Minder grondig kan ook door de zeep tussen je handen op te schuimen en vervolgens het schuim door je haar te masseren.

Als je net overstapt van reguliere shampoo op natuurlijke haarzeep kan het soms even duren voor het bevalt, hoewel de meestse kapsels er direct blij mee zijn. Naspoelen met appelciderazijn helpt bij veel mensen om te voorkomen dat zeep met kalk uit het water achterblijft.

Appelciderazijn laat je haar ook glanzen en het is gezond voor je hoofdhuid.

 

Op de foto is castorolie(wonderboom) uitgelicht.

 

Ingrediënten: kokosolie*olijfolie*natriumhydroxide^, water, neemolie*cacaoboter*karitéboter*castorolie*etherische eucalyptusolie*etherische lavandinolie*zomerhoning*etherische korianderzaadolie*etherische cajeputolie*etherische pepermuntolie*etherische wortelzaadolie*.

 

*van gecertificeerd biologische herkomst^verandert olie in zeep, niet aanwezig in eindproduct

 

 

€ 8,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen